torsdag 27 november 2008

Julisölis

Sugit ner ett par julöl nu i dagarna,glömt uppdatera min ratebeer sida och givetvis min egen blogg!

Dugges Rudolf Ren Ale immundigas i förrgår. 7 % procent men det känndes inte precis av. Doftar lite muggigt med fruktiga,kryddiga samt lite rostade toner. Ganska mastigt skum. Smaken var maltig och söt med en del julkryddor samt lite rökiga toner. Aningen syrlig.

3,3 / 5


Ölands Tokens Julefröjd sippades ner igår framför tven. Den var ungefär lika bra som filmen Burn After Reading jag tittade på, alltså klart medelmåttig. Doftade friskt och rostat med en del rökiga toner. Rejält beigt skum fyller glaset fint. Men smaken,ajaj! På tok för hårdrostad med en syrlig och maltig ton. Tunn,vattnig samt syrlig munkänsla. Inte jättedåligt men långtifrån kanon.

2,9 / 5


Baladin Nöel avnjöts igår med min kära vän Nys. Trevlig flaska! Serverades i mitt Gulden Draak samt Orval glas. Doftade söt och fruktigt med lite choklad toner. Lovande värre! Smaken var vad jag hade förväntat mig med en del mörka frukter,söta toner,choklad samt lite kaffetoner. Alkoholen väl dold. Väldigt lättdrucket och mjukt. Lite för långtråkigt i längden och inte speciellt spännande. Skulle inte köpa igen pga den höga prislappen men ändå roligt att ha provat den här!

3,7 / 5


måndag 24 november 2008

Helg

Varit lite snuvig och förkyld på senare vilket har hindrat mig från att prova fler julöl men i helgen blev det tre stycken.

Sigtuna Midvinternattens Mörker
Solstice D'hiver
Anchor Christmas Ale 2008

Tyckte att kanadicken var en aning trist med tunna smaker,tråkig beska och för mycket alkohol i smaken. Får ge den en andra chans en annan gång då jag har tre stycken kvar.

Sigtunas Midvinternattens Mörker var ju en intresssant upplevelse. Fyllt med kryddor,glögg(!) och rostad malt i doften. Klen kropp med inget skum alls. Känndes lite märklig och lite syrlig i munnen. Kan vara infekterad men känndes ändå inte riktigt så. Smakade kanel, kryddor, rostad malt med en skön bitter avslutning. Väldigt intressant upplevelse men frågan är om den ska smaka som den gör?

Upplevde Anchors Christmas Ale 2008 lite sämre än föregångaren då jag tyckte den var alldeles för kryddig och bitter för att vara riktigt njutbar. Lite kanel och lite annan lattjo julmat doftade den som. Munkänslan var inte något att hurra för alls då jag tyckte den var på tok för tunn och stickig. Trodde jag skulle tycka om den betydligt mer faktiskt. Får väll köpa en magnumflaska nästa månad och ändra uppfattning!


torsdag 20 november 2008

Falcon Gammelbrygd


Då var det dags att prova den nya Falcon Gammelbrygd,var inte riktigt inne i ölvärlden då den förra lanserades ;) Första julölen för i år...

Kort och gott: Trevlig förförisk rödbrun färg, doftar en del malt samt lite bröd och en aningen karamell. Smaken är ganska maltig och klibbig med en bitter och lite kryddig samt rostad avslutning. Svaga karamell och fruktiga toner kan förnimmas.

Vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men tyckte den lovade lite mer än vad den levererade. Men med det sagt är det långt ifrån en dålig öl. Den är dessutom relativt billig.

3.5 / 5.0

onsdag 19 november 2008

Hjul!

Då har man vart inne i stan och inhandlat en del julöl! Visade sig att hansa inte fått in alla än så jag fick tralla bort till södra förstadsgatan där de som saknades på hansa fanns :)!

Blev en hel del olika:

Nils Oscar Julöl 1 st
Ølfabrikken Jule Ale 1 st
N'Ice Chouffe 1 st
Rudolf Ren Ale 1 st
Tokens Julefröjd 1 st
Hibernation Ale 2 st
Mysingen Midvinterbrygd 1 st
Midvinternattens Mörker 1 st
Solstice d'hiver 4 st
Jämtlands Julöl 1 st
Corsendonk Christmas Ale 2 st
Falcon Gammelbrygd 2 st

* Tänkte inhandla ett par Oppigårds Winter Ale en annan dag också.

Har redan provat en del av de här ölen. Ska försöka prova de flesta andra relativt snart för att få en uppfattning av vilka jag skall köpa fler av. Någon som saknas tycker ni? Skål!

tisdag 18 november 2008

Inkompetent?

Jag går in på min lokala pub som har cirkus 200 ölsorter samt ett grymt sortiment whisky. Beställer in en 33cl Tripel Karmeliet. Tar ungefär 1-2 minuter innan personen förstår och hittar ölen jag är ute efter trots att jag vet att människan har jobbat där ett ganska bra tag. Bartendern som är en tjej gissningsvis i 18 års åldern knäpper upp den likt en solbränd broiler öppnar en San Miguel på Mallorca. En syn som närmast kan beskrivas som en fontän över hela bardisken utspelas framför mina ögon. ( Ganska välkännt att man skall vara försiktig med sådana öl )

Är det vettigt att ha sådan okunnig personal på ett ställe med såpass brett dryckes sortiment eller är det jag som kräver helt för mycket av personalen?

fredag 14 november 2008

Förkylning

Inte så typiskt att man ska bli förkyld dagen innan man tänkte smaska i sig två eller tre av nyheterna iallafall!


Hagalen?

Jaa då har man vart inom Hansacompagniets systembolag klockan 10 i förmiddags för att få tag på lite nyheter. Ingen större trängsel vid ölen bara jag och en till herre till börja med. Efter några minuter kommer en äldre man dit,roffar åt sig tre nästan fyra hela lådor Oak Aged Yeti Imperial Stout. Känndes spontant lite överdrivet å andra sidan vet jag inte exakt vad han ska med alla dem till...

Inhandlade följande sorter idag:

Oak Aged Yeti Imperial Stout
Baladin Noël
Left Hands Twin Sister Double IPA
Cuvée Angelique
Scaldis Refermentée 75 years

Blev en lagom nota på 617 kronor.

torsdag 13 november 2008

Ölförrådet


Dags för en inventering,var ett tag sedan jag checkade ölförrådet. Lär fyllas på ordentligt imorgon med det nya mitt i månaden släppet!

Har bara en bild på det lilla ölskåpet, tyvärr har min kära kamera gått i kras så jag har inte fått med alla :/




Belgisk Ale:

Westvleteren 12 33cl 1 st
Abbaye Des Rocs Bruin 33cl 1 st
Liefmans Goudenband 2007 37,5cl 1 st
Deus Brut Des Flandres 2007 75cl 1 st
Gulden Draak 33cl 1 st
Chimay Blå 2008 33cl 1 st
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blue 2008 75cl 1 st
Struise Pannepot 33cl 2 st
Christoffel Robertus 33cl 1 st

Imperial Stouts/Stouts:

Paradox Islay Cask Bowmore 1968 Imperial Stout 33cl 1 st
Mikkeller Black 37,5cl 1 st
Old Rasputin Imperial Stout 35,5cl 1 st
Brooklyn Black Chocolate Stout 2008 35,5cl 1 st
Nögne Ö Dark Horizon Second Edition 50cl 1 st
Nils Oscar Coffee Stout Rwanda Gatsinga 33cl 1 st
Struise Black Albert 33cl 2 st

Barley Wine/Old Ales:

Thomas Hardy Ale 2005 25cl 2 st
Fullers Vintage Ale 2007 50 cl 1 st
Nynäshamn Bötet Barley Wine 50cl 2 st
Stones Old Guardian Barley Wine Style Ale 2008 65cl 1 st
North Coast Old Stock Ale 2008 35,5cl 1 st
Sierra Nevada Bigfoot Ale 2008 35,5cl 1 st
Brooklyn Monster Ale 2008 35,5cl 1 st

Övrigt:

Samuel Adams Hallertau Imperial Pilsner 35,5cl 2 st
Stones Double Bastard Ale 65cl, 3 st
Sierra Nevada Anniversary Ale 2008 35,5cl 3 st
Hvedegoop 65cl 1 st
Fullers Brewers Reserve 50cl 1 st

Utöver detta har jag 2 flak Rostocker Pilsener 50cl som kommer lite i skymundan...

* Saknas korrekta länkar till Nögne Ö Dark Horizon Second Edition, Paradox Islay Cask Bowmore 1968 Imperial Stout 33cl samt Fullers Brewers Reserve.

tisdag 11 november 2008

Konstigt?

Hur kan en Fullers Vintage Ale 2004 kosta 60 kronor på min lokala pub ? När den rimligtvis kostade runt 50 lappen när den släpptes senast på systemet. Inte så man klagar precis!

Kan tillägga att öllistan är osannolikt ouppdaterad på hemsidan sedan cirkus 2 år tillbaka.

måndag 10 november 2008

Välkommen!

Välkommen till en av allt fler nya ölbloggar. Kommer skriva om mina tankar om öl,recensioner samt diverse andra ting som rör den underbara världen av öl!