måndag 24 november 2008

Helg

Varit lite snuvig och förkyld på senare vilket har hindrat mig från att prova fler julöl men i helgen blev det tre stycken.

Sigtuna Midvinternattens Mörker
Solstice D'hiver
Anchor Christmas Ale 2008

Tyckte att kanadicken var en aning trist med tunna smaker,tråkig beska och för mycket alkohol i smaken. Får ge den en andra chans en annan gång då jag har tre stycken kvar.

Sigtunas Midvinternattens Mörker var ju en intresssant upplevelse. Fyllt med kryddor,glögg(!) och rostad malt i doften. Klen kropp med inget skum alls. Känndes lite märklig och lite syrlig i munnen. Kan vara infekterad men känndes ändå inte riktigt så. Smakade kanel, kryddor, rostad malt med en skön bitter avslutning. Väldigt intressant upplevelse men frågan är om den ska smaka som den gör?

Upplevde Anchors Christmas Ale 2008 lite sämre än föregångaren då jag tyckte den var alldeles för kryddig och bitter för att vara riktigt njutbar. Lite kanel och lite annan lattjo julmat doftade den som. Munkänslan var inte något att hurra för alls då jag tyckte den var på tok för tunn och stickig. Trodde jag skulle tycka om den betydligt mer faktiskt. Får väll köpa en magnumflaska nästa månad och ändra uppfattning!


9 kommentarer:

David L sa...

Själv uppskattade jag då Solstice d'Hiver riktigt mycket. Provade inte så mycket julöl i helgen, däremot annat roligt såsom Double Bastard och Yeti Oak Aged, och på något sätt var det Solstice d'Hiver som jag gillade mest. Double Bastard var iofs riktigt bra den med, men den stora besvikelsen var Yeti. Ingen öl var dålig på något sätt, men mina förväntningar drog nog ner helhetsintrycket på Yeti...

Niggze sa...

Roligt med olika åsikter! Tyckte Solstice d'Hiver var ganska tråkig. Kanske blir bättre med lite lagring. Inte provat någon av mina tre Double Bastard än men ser fram emot det! Märkligt att du inte gillade Yetin så mycket faktiskt, känns som en riktigt solid Imperial Stout. En av mina favoriter iallafall :)

David L sa...

Mja. Man kan ju inte alltid tycka likadant kanske ;) Jag tänkte nog knalla ner och köpa lite mer julöl idag om jag orkar. Eller om det blir imorgon. Är sugen lite Jämtlands, Ölfabrikken och Nögne Ö främst. Sedan känns Mysingen Midvinterbrygd och Oppigårds intressant också... svårt att välja, och jag vill inte köpa för mycket för nästa vecka kommer det ju ännu mer nyheter ;)

Niggze sa...

Haha jo man får juh stanna upp och tänka hur mycket man egentligen vill lägga! Har redan så sjukt många olika sorter men man vill juh alltid ha lite mera! Se till att du har råd till julklapparna också David,lätt att man glömmer bort det när man stirrar sig blind på ölnyheterna nuförtiden ;)

David L sa...

Haha... ja, det är sant det. Det slutar väl med att man får ge bort ölen man köpt i julklapp till folk. Är ju inte säkert att det uppskattas av alla dock ;)

Niggze sa...

Haha den tanken har slagit mig också ;)

Gyllenbock sa...

Vilken suverän idé! Ja att ge bort öl i julklapp. Fast problemet är förstås att man själv vill dricka ölen man köpt.

David L sa...

Man får köpa starka öl på stora flaskor, så man blir tvungen att vara med och dela.

andersand sa...

jag ska ge varenda jävel jag känner en flaska "Till Fra" så slipper man slå in och strula med etiketter. Flickvännen kommer bli så jävla överlyckligt (...)