tisdag 18 november 2008

Inkompetent?

Jag går in på min lokala pub som har cirkus 200 ölsorter samt ett grymt sortiment whisky. Beställer in en 33cl Tripel Karmeliet. Tar ungefär 1-2 minuter innan personen förstår och hittar ölen jag är ute efter trots att jag vet att människan har jobbat där ett ganska bra tag. Bartendern som är en tjej gissningsvis i 18 års åldern knäpper upp den likt en solbränd broiler öppnar en San Miguel på Mallorca. En syn som närmast kan beskrivas som en fontän över hela bardisken utspelas framför mina ögon. ( Ganska välkännt att man skall vara försiktig med sådana öl )

Är det vettigt att ha sådan okunnig personal på ett ställe med såpass brett dryckes sortiment eller är det jag som kräver helt för mycket av personalen?

5 kommentarer:

andersand sa...

Haha ush, jag känner mycket väl igen det där. "det är så jävla svårt att få tag i bra service idag" och det är det faktiskt. Ett annat vanligt förekommande exempel är att få tex en quadrupel serverad i ett groteskt grogg glas.. Så svårt tycker man inte att det borde vara att lära sig lite grundfakta om det man serverar. Hon är säkert en jävel på drinkar dock ;)

David L sa...

Hm... har varit med om att öl skummat över på krogen ibland, till exempel Nögne Ö God Jul. Borde man inte få en ny flaska då? ;) Å andra sidan kan en del öl vara jävligt livliga... hur man än gör.

Quadrupel i grogg-glas? Då kanske jag inte ska klaga då... fick Närke Stormaktsporter i ett Innis & Gunn-glas... tycker det borde finnas något roligare i alla fall. Men men :P

Niggze sa...

Haha ja jag fick en gång en rochefort 8 serverad i ett budvar glas,då var måttet rågat... Säger man till och då blir bartendern bitsk trots att det tillochmed är en bild på en kalk på flaskan så man vet vilket glas man ska servera ölet i!

Rekan sa...

Man kan tycka att Bishops Arms borde ha vett att utbilda sin personal lite bättre.

andersand sa...

Ja alltså en basic utbildning för i ungefär vilka glas man serverar olika ölsorter i och vid vilka temperaturer man serverad olika sorter vid borde vara obligatoriskt på ställen med mer än "en stor stark" annars är det ju alltid trevligt om personalgen frågar vilket händer ibland och det är ju jättebra.