fredag 29 maj 2009

Ryker!

Här uppdateras det hej vilt så det ryker. Nej, skämt å sido har vart klent med uppdateringar på senare tid. Mestadels pga mycket pluggande/andra viktiga ting att göra i kombination att jag mestadels druckit öl jag recenserat sedan tidigare och inte kännt något större behov att skriva om dem igen. Hursomhelst har jag provat två nya rackare som kan vara värda ett par ord här:

Flying Dog Horn Dog Barleywine inhandlades på något random närköp senast jag var i Köpenhamn. 29dk tror jag den kostade. Hursomhelst:

Brun/röd färg när jag saktar häller upp den i mitt Gulden Draak glas. Ser ganska tunn och spritsig ut i glaset. Inget bra tecken buh...

Doftar väldigt sött och maltigt med en del karamell och toffeetoner. Torkad frukt finns också med i spelet här. Lite sliskig doft faktiskt.

Hur smakar det då? Jo, det är sött och maltigt värre. En hel del torkad frukt, toffee, brännt socker samt lite träigakrydd smaker. Väldigt söt med en ganska tunn känsla i munnen. Not my cup of tea riktigt.

Nja. 3.3 / 5.0

Nynäshamns Indianviken Pale Ale stod fint och prydligt på hyllan senast jag besökte Hansacompagniets Systembolag. Trevligt, en öl jag inte provat tidigare så jag snodde åt mig två flarror och begav mig till kassan. ( Kan tillägga att där fanns fler beställningssortiment öl på hyllan där. Bla. Trois Pistoles, La Fin Du Monde, Jämtlands Oatmeal Bitter, Nögne Ö Porter samt då Indianviken Pale Ale. Tog ett par flaskor av alla utom Jämtlands.

Indianviken Pale Ale = En Engelskinfluerad IPA om jag har förstått det rätt?

Väldigt guldig och klar färg i glaset. Använde mitt Samuel Adams lattjo glas till den här faktiskt.

Gräsig och humlig doft med en ganska distinkt bitterhet. En del humle och bitterhet i smaken också. Även här känns en del gräsiga toner och en ganska skön frisk/fräsch känsla. Känner igen det här från flera av Nynäshamns öl faktiskt. Har en viss hussmak. Avslutar ganska bittert och torrt. Väldigt lättdrucken för stilen. Inga större citrustoner att tala om här å andra sidan är det juh ingen Amerikansk IPA utan mer en Engelsk IPA.

Småtrevlig även fall stilen kanske inte är min grej, 3.5 / 5.0


onsdag 13 maj 2009

måndag 11 maj 2009

Cider? Ja.


Bloggen på senare tid verkar ha tagit ett steg i någon skum riktning då jag knappt haft motivation/ork att skriva större recensioner alls på senare tid. Går i vågor det där...

Tänkte dock passa på att rekomendera en trevlig cider:

Kiviks Fläderblom4.5% från Kiviks Musteri är en väldigt frisk och fräsch halvtorr cider med en trevlig (fläder)blommig doft med en del sötma där bakom också. Väldigt klar och nästan genomskinlig i glaset. Mycket fläderblomm tillsammans med svaga toner av gröna äpplen kan kännas i smaken med en lagom syrlig avslutning. Lättdrucket och ganska sött med en stabil fläder/fruktig profil.

Är man sugen på något annat än öl så är det här ett uppfriskande alternativ nu när vädret börjar slå om. På det stora hela en trevlig cider!

lördag 9 maj 2009

Twitter varning :)


Sitter och suger ner en Hop 15 just nu faktiskt. Inhandlad på den sköna butiken fish-n-beer. Härliga tropiska toner med en ordentlig dos beska. Trevligt värre!

En trevlig Öl samt Grillkväll hägrar framåt kvällen idag. Blir säkert lajbans värre!

onsdag 6 maj 2009

Mikkellers femte Single Hop IPA


Nu är den femte Mikkeller Single Hop IPAn släppt på Ölbutikken. Den här gången rör det sig om 100% av humlesorten Nugget. Priset är 34dk och flaskorna kommer sin vana trogen vara på 33cl. Blir till att inhandla 1-2 buteljer inom en snar framtid.

Mikkeller Single Hop Nugget IPA kommer även att finnas tillgänglig på fat när Københavnske Øldage 2009 går av stapeln den 15-17 Maj.

Kan tillägga att Girardin Dominicus samt Girardin Ulricher också inkommit till Ölbutikken varav den första är en sprillans ny öl från Girardin. Spännande!

lördag 2 maj 2009

Två mörka härskare!


Silver: 2007
Svart: 2008