fredag 29 maj 2009

Ryker!

Här uppdateras det hej vilt så det ryker. Nej, skämt å sido har vart klent med uppdateringar på senare tid. Mestadels pga mycket pluggande/andra viktiga ting att göra i kombination att jag mestadels druckit öl jag recenserat sedan tidigare och inte kännt något större behov att skriva om dem igen. Hursomhelst har jag provat två nya rackare som kan vara värda ett par ord här:

Flying Dog Horn Dog Barleywine inhandlades på något random närköp senast jag var i Köpenhamn. 29dk tror jag den kostade. Hursomhelst:

Brun/röd färg när jag saktar häller upp den i mitt Gulden Draak glas. Ser ganska tunn och spritsig ut i glaset. Inget bra tecken buh...

Doftar väldigt sött och maltigt med en del karamell och toffeetoner. Torkad frukt finns också med i spelet här. Lite sliskig doft faktiskt.

Hur smakar det då? Jo, det är sött och maltigt värre. En hel del torkad frukt, toffee, brännt socker samt lite träigakrydd smaker. Väldigt söt med en ganska tunn känsla i munnen. Not my cup of tea riktigt.

Nja. 3.3 / 5.0

Nynäshamns Indianviken Pale Ale stod fint och prydligt på hyllan senast jag besökte Hansacompagniets Systembolag. Trevligt, en öl jag inte provat tidigare så jag snodde åt mig två flarror och begav mig till kassan. ( Kan tillägga att där fanns fler beställningssortiment öl på hyllan där. Bla. Trois Pistoles, La Fin Du Monde, Jämtlands Oatmeal Bitter, Nögne Ö Porter samt då Indianviken Pale Ale. Tog ett par flaskor av alla utom Jämtlands.

Indianviken Pale Ale = En Engelskinfluerad IPA om jag har förstått det rätt?

Väldigt guldig och klar färg i glaset. Använde mitt Samuel Adams lattjo glas till den här faktiskt.

Gräsig och humlig doft med en ganska distinkt bitterhet. En del humle och bitterhet i smaken också. Även här känns en del gräsiga toner och en ganska skön frisk/fräsch känsla. Känner igen det här från flera av Nynäshamns öl faktiskt. Har en viss hussmak. Avslutar ganska bittert och torrt. Väldigt lättdrucken för stilen. Inga större citrustoner att tala om här å andra sidan är det juh ingen Amerikansk IPA utan mer en Engelsk IPA.

Småtrevlig även fall stilen kanske inte är min grej, 3.5 / 5.0


1 kommentar:

Jonas sa...

Indianviken är en favorit för mig,även om jag ej brukar vara så förtjust i engelska IPor.
Tycker mig dock känna en trevlig smak av belgisk jäst.
Självklart är det ej vad de har använt.Undrar vad det är som ger det smaken...