måndag 11 maj 2009

Cider? Ja.


Bloggen på senare tid verkar ha tagit ett steg i någon skum riktning då jag knappt haft motivation/ork att skriva större recensioner alls på senare tid. Går i vågor det där...

Tänkte dock passa på att rekomendera en trevlig cider:

Kiviks Fläderblom4.5% från Kiviks Musteri är en väldigt frisk och fräsch halvtorr cider med en trevlig (fläder)blommig doft med en del sötma där bakom också. Väldigt klar och nästan genomskinlig i glaset. Mycket fläderblomm tillsammans med svaga toner av gröna äpplen kan kännas i smaken med en lagom syrlig avslutning. Lättdrucket och ganska sött med en stabil fläder/fruktig profil.

Är man sugen på något annat än öl så är det här ett uppfriskande alternativ nu när vädret börjar slå om. På det stora hela en trevlig cider!

3 kommentarer:

Daniel sa...

Ah, fläderblom ska testas!

Jag brukar annars vara mycket förtjust i de torra cidrarna, särskilt Brut de Normandie som jag gärna kokar musslor i och sedan avnjuter till dem!

Nu blev jag törstig.

Daniel

Marc Schuterman sa...

Ett tips om du vill prova en cider i absolut toppklass är Eric Bordelet Sidre Brut som släpptes som exklusiv lansering den 1 juni. Eric Bordelet producerar bland den bästa cidern som går att få tag på och vann både ett guld och ett silver vid senaste Stockholm Beer & Whisky Festival. Och i mitten på månaden kommer Bordelet Sidre Brut Tendre och Sidre Doux i vinkällarbutikerna.

Vänliga hälsningar,

Marc Schuterman
Brill & Co

Gyllenbock sa...

Ser väldigt läskande ut!

Finns den på Systembolaget?