måndag 9 mars 2009

Missat godis!

Har inte haft tid eller blabla att lägga upp speciellt mycket recensioner här på senare så det blir en kort redovisning av vad som har druckits den senaste tiden men inte dykt upp här:

Hair of the Dog Fred 4.3 / 5.0
Nøgne Ø Imperial Stout 2006 4.0 / 5.0
Dupont Avec les Bons Voeux 3.6 / 5.0
Malheur 12 4.2 / 5.0
Liefmans Kriekbier 3.5 / 5.0
Left Hand SmokeJumper 3.6 / 5.0
Nøgne Ø Dobbel IPA 3.5 / 5.0
Oppigårds Spring Ale 3.5 / 5.0
Shepherd Neame Early Bird 3.0 / 5.0
De Dolle Stille Nacht 3.7 / 5.0
Rogue Imperial India Pale Ale (I²PA) 4.0 / 5.0
Gulden Draak 4.1 / 5.0

Intressant att notera faktumet att jag gav exakt 3.5 till Liefmans Kriekbier på European Beer Festival förra året. Blev 3.5 den här gången också. Bör tilläggas att jag inte sneakpeakade på mitt tidigare betyg när jag betygsatte den nu senast. Blev lite paff när jag såg att det var ett identiskt betyg!


Öl värda att några extra rader:

Fred var otroligt söt med massor av caramell,godis samt en skön maltbas med en balanserad humle touch till hela kalaset! Blommfrukt var ett av orden som antecknades fråga mig inte vad det innebär. Förmodligen blommig och fruktig :) Bra!

Nøgne Ø Imperial Stout anno 2006 var en trevlig Imperial stout med en hel del rostad malt och fruktiga toner. Lite kaffebitter och lakrits aktig smak med en del rostad malt och en lite rökig/saltig avslutning.Malheur 12 är en underbar stark och mörk belgare. Söt så det förslår med massvis av plommon toner och en hel del övermogen frukt. Karamell och ljus choklad kan också hittas. Avslutningen är en aning bitter. 12 %? Märks bara ett tag efter du har druckit upp den ;)

Gulden Draak har jag druckit flertalet gånger. Den här flaskan var lagrad 4a år. Väldigt sött och desert anpassat tycker jag. Nästan lite portvins vibbar!

5 kommentarer:

Patrik sa...

Var får du tag på dina öl?

Niggze sa...

En del är från Systembolaget, andra från Ölbutikken samt Barley Wine i Köpenhamn :)

Anonym sa...

Hallonpaj?

David L sa...

Verkar vara en del trevliga grejer! Gulden Draak har jag tyvärr inte testat ännu trots att det var ett tag sedan man hörde talas om den...

Måste säga att jag var väldigt förtjust i Dupont Avec les Bons Voeux. Verkar dock vara den del som haft svårt för den, och att de tycker den är obalanserad av någon anledning... själv tyckte jag det var mycket mer balanserat än t.ex. de flesta triplar och ljusa belgare jag druckit.

Jonas sa...

Gulden draak har man ju inmundigat vid ett otal tillfällen.
Synd bara att den nioåriga var''sist''i lördags.
Smaklökarna hade visst fått sig en&annan törn.