måndag 9 mars 2009

Mitt-i-månaden släppet


Då var Mitt i månaden släppet klart. Bara 4 öl den här gången och knappast något som gör en superexalterad:

De Dolle Oerbier 330 ml 9,0 % 29.90kr
Rogue Old Crustacean Barleywine 750 ml 11,5 % 139.00kr
Nøgne Ø Dugges Sahti 500 ml 11,0 % 63.00kr


Har provat Oerbier samt Alesmith Mikkeller Stone Belgian Style Tripel Ale tidigare och ingen av dem har hamnat högre än 3.6 om jag inte minns helt fel. Priset är juh otroligt uppskruvat på Alesmith Mikkeller Stone Belgian Style Tripel Ale också (65kr), absolut inte värd den slanten, finns betydlgit bättre/mer prisvärda triplar att tillgå. Nej pessimistisk ( bli inte lurad av namnet!)... Oerbier får man väll ge en chans till då den är betydligt billigare. Slinker väll motvilligt ner en Rogue butelj samt en Sahti också antar jag.

6 kommentarer:

Baggen sa...

Dollarn är ju hög nu så det är klart finöl från amerikat kostar. Sedan då är detta en rätt hajpad öl oxo så den kommer att sälja bara pga tillverkarna. Jag har dock inte testat den så ett par flaskor tänker jag köpa.

Oerbier är mumsig att sippa på.

ricke sa...

Jag tyckte att det var ett rätt bra släpp, fast det börjar bli dyrt med alla rogueöl.

Niggze sa...

Nej det är inte speciellt konstigt, tråkigt är det dock med det höga priset. Japp den kommer sälja satan pga tillverkarna.

Oerbier får jag nog ge ett par chanser till då jag bara provat den 2 gånger, tyckt den var helt okej men ingen höjdare.

För mig blir det nog ett ganska "billigt" släpp om man jämför med de senaste.

David L sa...

Inget överdrivet intressant släpp kanske. Oerbier är ju billig dock som sagt, så jag ska nog köpa ett par flaskor. Sahti verkar ha lite blandade omdömen, en del som inte verkar gilla den alls, men jag ska nog testa en flaska åtminstone. De andra skippar jag nog. Alesmith Mikkeller Stone kan ju vara ganska intressant, men en tripel från USA för det priset känns inte riktigt värt att köpa, sedan har den ju inget superbetyg på Ratebeer i jämförelse med vissa andra grejer (hade det varit jättehypat och legat runt 3,9-4 kanske jag skulle köpt en flaska...). Old Crustacean är lite samma grej, känns inte helt intressant...

Niggze sa...

David L: Summerade mina tankar ganska bra där faktiskt. Köper nog Sahtin bara av rent intresse då jag ej har provat något från stilen tidigare.

Baggen sa...

Obs!

Nögnes o Dugges Sahti är ingen representant för stilen. Sahti ska vara spontanjäst eg. Det är lite helgerån att kalla den Sahti faktiskt. Vill man prova riktig sahti handlar man den med fördelen på stora alko-butiken i Helsingfors i finland. De har åtminstone 3st olika sorter i sin kyl. (Färskvara så det skriker om det!).