fredag 9 januari 2009

Världens bästa IPA?


Alesmith IPA, världen godaste IPA? Låt oss ta en närmare titt på den här rackaren som jag provat en gång tidigare:

Pours a nice crisp golden color with a huge creamy white head! Vänta lite nu, det här är inte ratebeer va? Hursomhelst ser den helt underbar ut i glaset, genomklar guldig färg med ett skönt krämigt skum. Vågar man säga lovande?

Doftar fantastiskt friskt och skönt av citrus, frukt samt en hel del humle. En liten karamellton förnimmas. Nästan lite gräsig ton också...

Ölet har en underbar känsla i munnen med massvis av smaker av citrus,humle,karamell samt en del tropisk frukt. Avslutar torrt med en skön bitter ton. Otroligt balanserad och trevlig känns den. Väldigt frisk och fräsch i munnen, det hade verkligen varit en upplevelse att prova den här purfärsk men det här duger mer än nog för mig! Alla som gillar IPAs "måste" få tag i en butelj av den här fantastiskta brygd! Blir till att köpa ett par fler buteljer av detta fantastiska öl nästa gång jag besöker Ölbutikken!
Bästa IPA jag har provat? JA
En av de bästa öl jag har provat? JA
Lever upp till hypen? Utan Tvekan
Flytande guld? JA

It's, It's... It's beautiful!

Förkrossande 4.7 / 5.0

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag tycker också att det är en helt fantastisk ipa, har provat den innan och köpte 2flaskor när jag var på ölbutikken senast.

Fast JAG föredrar faktiskt Hoppin frog hoppin to heaven ipa och bells two hearted ale, om jag får välja, men jag skall ge den en chans till att hoppa upp i betyg, ale smith fick 8/10 av mig, dom andra (hoppin och 2hearted) 9/10, mikkeller's 3 ipor har faktiskt också fått 9/10 (state side, green gold & simcoe)men jag har aldrig druckit några av dom här ölen mot varandra så det kan vara lite missvisande, humör och vad man druckit innan kan spela stor roll.

Jag kommer nog också att försöka göra ett inlägg om ale smith ipa när jag provat den igen så får vi se.

/Fredrik

Fredrik sa...

föresten om du är sugen på att delta i 1 eller 2 provningar (18/1 och 25/1) så kommer vi dricka det mesta från mitt inlägg ölnörderi 3.0 = massa godis från ölbutikken och barley wine + lite annat smått och gott kanske.

vi ordnar sovplats om det behövs om det inte funkar med transport.

tiden är 17:00 båda dagarna.

Kolla upp det vet ja.

mvh Fredrik