måndag 29 december 2008

Uppdatering
Vart lite segt med uppdateringar på senare, inte blivit allt för mycket datorsittande nu under julen! Men en del goda öl har immundigats faktiskt och här kommer tre styckten små recensioner:

Mikkeller Simcoe Single Hop IPA

Ja, var skall man egentligen börja? Öppnar denna knallröda flaska som inhandlades på Ölbutikken för cirka 40 svenska kronor och direkt sprider sig en underbar humledoft med massor av grape,citrus,exotisk frukt samt lite gräsighet. Väldigt lovande!

Häller upp ölet i mitt Merlot Orrefors glas (!). Ser väldigt trevligt oranget och grumligt ut! Smaken är oerhört frisk och humlebetonad (oväntat nog). Citrus,exotisk frukt,persika,nästan lite apelsin samt en skön men ack så liten karamellton. Ingen som helst alkohol. Otroligt balanserat och relativt lättdrucket, men fortfarande inget för nybörjaren. Väldigt trevligt!

4.2 / 5.0

Kan tillägga att jag provade denna öl på European Beer Festival i sommras fast den gången på fat, ljuvlig då också!

Mikkeller Fra Til

Delade en flaska med familjen. Doftade väldigt kryddigt och kaffeaktigt men samtidigt lite fadd doft. Brun/svart med ett stort fräsande beight skum. Smaken är väldigt julkryddig med en del kanel,choklad,kaffe,koriander samt en liten fruktighet i bakgrunden någonstans. Lite för mesig munkänsla. Upplevde den som lite "klen" trots de många smakerna. Vet inte riktigt vad jag förväntade mig men det var nog mer än vad jag fick. Väldigt lättdrucken iallafall.

3.6 / 5.0

Left Hand Twin Sisters Double IPA

Amerikanarnas 650 ml flaska, onödigt tänker jag. Men samtidigt kan det vara bra som attans om ölet är gott :) Hursomhelst: Ser trevlig ut i glaset,väldigt stilren orange/gul färg. Doftar väldigt fruktigt,blommigt och karamelligt. Smaken är inte alls så besk som man kan förvänta sig av en Double IPA. Väldigt balanserat och mjukt med massor av exoktisk frukt,grape,humle samt en skön karamellmalt bas! Lite annorlunda DIPA men samtidigt väldigt bra om man ej är sugen på en humlebomb då den här är lite mjukare/mer lättdrucken och inte alls så sjukt besk som många andra i den här stilen kan vara. Bra!

4.0 / 5.0

2 kommentarer:

Weine sa...

Mikkeller Simcoe Single Hop IPA är grymt god.

Jag får priset på 31 danska till 47 SEK, nu får den tråkiga trenden på en stigande dansk valuta vända.

Niggze sa...

Kan absolut stämma Weine :)