onsdag 31 december 2008

Mikkeller Black Hole


En skön zippare dagen innan nyår? Får bli Mikkellers 13.1 procentiga Black Hole. Nu ska vi se:

Knäpper upp korken som var jävligt besvärlig som en parentes. Håller upp det svarta ölet i min cognacs kupa. Känner direkt dofter av choklad,kaffe,rostad malt,honung,frukt samt en del alkohol. Ser lagom förförande ut i glaset med ett litet fjuttigt beight skum samt lite grann skumrester. Ser väldigt "tjock" ut. Lite pessimistisk bestämmer jag mig för att ta en första zip!

Slår mig direkt hur balanserad ölen är i munnen. Hade förväntat mig en lite mera stickig känsla. Väldigt rund och fin med en hel del sötma samt choklad(Riesen),honung,mörk frukt,rostad malt samt lite alkohol. Nästan lite kryddig också. Avslutar lite brännande med alkoholen men samtidigt väldigt krämig och skön i svaljet.
Har nu provat 10 öl från Mikkeller, känns inte som så många!

En aning för söt för min smak men det spelar inte allt för mycket roll då det finns många lajbans smaker i den hära! Tveksam till återköp dock. Stabilt som vanligt från Mikkeller dock, har fortfarande inte provat en dålig öl från Mikkeller. Någon som varit besviken på en av Mikkellers öl eller rent ut av inte alls gillat en Mikkelleröl, kommentera gärna! Vilken är Mikkellers "sämsta öl"?!

3.9 / 5.0

6 kommentarer:

David L sa...

Låter intressant. Antagligen skulle jag gilla den jävligt mkt... älskar starka imperials så. Och den här är kanske lite "mildare" och balanserad än Black. Själv har jag bara provat två Mikkeller-öl... har en Fra Til hemma iofs. Men vet inte när jag ska få tid till att dricka den :P

Niggze sa...

Aoo mycket möjligt att du skulle gilla den, den var väldigt söt men det kanske du gillar? Betydligt mer balanserad än Black indeed.

Rekan sa...

Jackie Brown gillade jag inte värst mycket. Varför ska man humla sönder en brown ale?

Victor sa...

Har du druckit någon hvedegoop ännu? Jag valde bort den på grund av det skyhöga priset men måste nog säga att jag ångrar mig en smula idag.
Har inte testat den själv men kidz beer verkar vara ett schystare koncept än ett gott öl!

Gyllenbock sa...

Tyvärr har jag inte druckit alltför många öl från Mikkeller. Hvedegoop tycker jag är god, ganska speciell. Hade lite svårt att komma underfund med vad det egentligen var för typ av öl.

Niggze sa...

Jag har inte provat Hvedegoopen än,tänkte lagra den ett litet tag iallafall då man har hört att den kan vara en aning stickig ny.

Rekan: Tycker inte heller jackie brown är en av deras bättre.