måndag 1 december 2008

Stone Imperial Russian Stout


Cirkus tre timmar efter jag kommit hem från systembolaget slår begäret till. "Jag måste prova Stones Imperial Stout omedelbart!"

Knäpper upp en av mina fyra flaskor. Sprids en söt doft med rostad malt,choklad och lite mocha. Ser nästan ut som motorolja,väldigt tjock och ser supertrevlig ut i glaset. Smaken är mer söt än väntat med mycket choklad,kaffe,rostad malt samt lite fruktighet. Väldigt balanserad till börja med. Fyllig och krämig i munnen höjer upplevelsen ytterligare. Allt eftersom blir alkoholen mer tydlig men aldrig något som stör denna underbara upplevelse.

4.5 / 5.0

7 kommentarer:

David L sa...

Låter sjukt najs! Fast... hör det till vanligheterna att du knäpper en imperial på vid två-tiden på en måndag? ;)

andersand sa...

haha, jag har typ gått och diskat, kollat på skitserier etc hela dagen i väntan på att få prova ett par av de nya ölen.. blir nog en stone stout som "nightcap" ikväll.. 14-15 tiden är ganska tidigt haha! jag ska inte säga något dock, drack IPA till frukosten i lördags..

Niggze sa...

Haha nej det hör inte till vanligheterna men tänker inte förneka att det händer ;) kännde ett enormt sug idag. Så länge man inte gör det till en vana :)

David L sa...

Haha, mja, blir väl så ibland :) När jag hade gjort en tenta förra fredagen hade jag inte druckit något på en hel vecka (ville känna mig skärpt...:P) så då kastade jag mig i princip över en Solstice d'Hiver när jag kom hem. Kanske var därför jag gillade den så mycket förresten. Börjar tvivla på hur "rättvis" man är när man bedömer öl egentligen :)

Gyllenbock sa...

Oj vad härligt det låter. Inte alls så att man blir sugen. Hur var beskan? IBU på +90 säger deras hemsida.

Niggze sa...

Beskan var inte alls så överväldigande som man kan tro då IBU:n är såpass hög. Blev snarare förvånad över hur pass söt den var!

David L sa...

Det är verkligen ett fantastiskt öl, måste jag säga. Skitgott... eller gôrgôtt som vi säger här uppe. Aah.