tisdag 2 december 2008

Brewdog Storm


En IPA lagrad på islay whisky fat? Usch nej det låter inget vidare. Men man är väll tvungen att prova då ibland är det mer intressant än gott. Let's see...

Direkt man öppnar flaskan sprids en rökighet samt ekighet av guds nåde i rummet. Doftar nästan lika rökigt som deras Imperial Stouts. Yieaks! tänker jag och häller upp den i glaset.

Ser ganska trevlig ut i glaset aningen orangefärgad med ett minimalt vattnigt skum. Ganska fyllig och balanserad i munnen,trevligt. Smaken är till en början lite fruktig och humledominerad men i slutet tar rökigheten över och det känns nästan som en klen whisky när man sväljer. En fadd smak av vanilj döljer sig bakom rökigheten. Alkoholen är väl dold och känns knappt av.

Betydligt bättre än vad jag trodde och hoppades på. Kanske inte speciellt prisvärd men absolut värd att prova. Tyckte den var bra balanserad och inte med överdriven rökig smak. Inga problem alls med att dricka hela flaskan även fall den hade gått utmärkt att dela med 1-2 personer beroende på hur mycket man gillar islay whisky då det spelar en stor roll i den här ölen. Jag själv har inget emot det.

3.7 / 5.0


12 kommentarer:

andersand sa...

slog begäret till igen? :) jag är ungefär lika skeptisk (och nyfiken) som du verkade vara så jag provar nog denna ikväll/senare eftermiddag (när det känns ok att ta en öl typ..) hehe

Niggze sa...

haha nejdå drack den igårkväll faktiskt,bra sängfösare! Ska till ölbutikken imorgon,några tips på vad man skall inhandla? Har redan en lista men förlsag är välkommna!

andersand sa...

aha! :) hmm, en sak jag själv funderat på att inhandla är ett årgång set av de dolle stille nacht, gillar man ölen så kan man köpa 6st (från 03 till 08) för nästan 300 danska.. krävs att man gillar ölet då dock.. men det beror lite på vad för stil man gillar mest, de har mycket bra av de flesta stilar så nyckel ordet är att begränsa sig.. de har en imperial stout som framtagits av ölbutikken, ölbaren och ölfabrikken "ÖL" heter den :) Amagers Hr.Fredriksen är ett måste också förresten!

andersand sa...

oh, cantillons blåbärslambic speciellt framtagen för ölbutikken är en höjdare om man gillar lambic, de har även den bästa krieken jag någonsin smakat "lou pepe pure kriek" den också av cantillon.. ah, det finns som sagt massor. Har du tur kanske de bjuder på något häftigt smakprov i butiken också..

Niggze sa...

Blåbärslambicen står redan med på listan, likaså hr.fredriksen :)! Blev sugen på Cantillons Lou Pepe Pure Kriek,den verkar vara ruggigt vass indeed! Såg att dem har ett Thomas Hardy set också liknande de dolles med årgångar.

Niggze sa...

Är "ÖL" en pärla eller? Har hört en del gott om den från andra.

andersand sa...

"öl" är väldigt god, medium kropp med stor smak (lite som ölfabrikkens porter men biffigare om jag minns rätt, var ett bra tag sedan jag drack den nu..) helt klart värd att prova iaf. Ah, thomas hardys packet kan nog vara trevligt att ha på lagring som en kul grej fast kanske inte det mest spännande att dricka nu..

ws sa...

”ÖL” är riktigt bra, kommer inte att göra dig besviken. En Imperial Stout skall naturligtvis inte vara kylskåpskall utan mår bra av att vara mer rumstempererad. Det gäller i allra högsta grad denna då jag upplevde den aningen tunn och metallisk i smaken från början men allt eftersom temperaturen ökade blev den väldigt god. Du kan väl lägga på några Struise Black Albert på din inköpslista om de inte redan finns där. Förutom Hr.Fredriksen tycker jag Amagers Imperial Stout är överraskande god. Som sagt konsten är att kunna begränsa sig vilket jag brukar vara dålig på.

andersand sa...

Ah, Black albert är ett måste om man inte har testat den, skrämmande kraftfull och välbalanserad. Håller med WS angående Amagers IS också, den är väldigt rakt på sak, massor av humle i amerikansk anda men gott ändå. Jag gillar även Raasted imperial stout som är en frisk och duktigt humlad IS. För tillfället finns det nog några "special mikkeller" som "black as coal" mm. Men har du begränsad budget och inte åker över ofta så är det bättre att köpa "vanliga" bra danska micro och rariteter snarare än dyra 25cl flaskor fatlagrat trams :) de är såklart roliga att testa och goda också men inte i alla lägen värt örena. Lycka till imorgon!

Niggze sa...

Tack för tipsen allihop! Har redan provat Black Albert,kan hålla med om att den är ruskigt god och balanserad! Kan hända att man stirrar sig blind på alla danska imperial stouts haha!Får se hur det blir imorgon,uppdaterar imorgon med vilka det blev tillslut!

Hasse sa...

Ursäkta en oförsynt fråga, hur kan en öl med ett minimalt och till och med vattnigt skum se ganska trevlig ut? Det låter inte alls tilltalande in mina öron.

Niggze sa...

Haha det är inte skummet som ser trevligt ut i sig,det är färgen givetvis =)