onsdag 3 december 2008

Ölbutikken


Var i köpenhamn tidigare idag besökte den eminenta butiken "Ölbutikken". Här är vad som inhandlades den här gången:

Peche Mortel 33cl 1 st
Amager Hr. Frederiksen 50cl 1 st
Struise Black Albert 33cl 2 st
Cantillon Blåbær Lambik 37.5cl 1 st
Mikkeller Not Just Another Wit 75cl 1 st
Struise Pannepot Reserva 75cl 1 st
Mikkeller Black Hole 37.5cl 1 st
Bush de Nuits 75cl 1 st
Thisted Limfjords Porter/Double Brown Stout 33cl 2 st

Blev en del Imperial Stouts då det är en av mina absoluta favorit stilar! Men även två belgiska rackare av rang, Bush de Nuits samt den ovanliga Struise Pannepot Reserva. Fick även en Wiibroe Porter Imperial Stout från 1992 på köpet efter lite småprat om hur bra och prisvärd Limfjords Porter är. Trevligt värre! Tack för tipsen angående Hr. Frederiksen, hoppas den lever upp till förväntningarna!
Såg även att dem hade De Molen Bommen & Granaten där också. Den låg i något slags träfodral som såg ut som en låda man gör på träslöjden,lattjo! Får väll konsumera en sådan när den kommer på Systemet den 15e December. ( Inte precis för att det behövs fler högklassiga öl till samlingen då man redan har så det räcker och blir över egentligen )

11 kommentarer:

andersand sa...

Ser ut som att du kommer ha roligt! bush'n har jag helt missat.. verkar intressant. Kommer du ihåg vad bommen och granaten gick på där? drick Hr.Fredriksen nu! :)

ws sa...

Det blev det några Black Albert ser jag. Lyxigt med Struise Pannepot Reserva på stor flaska, en sådan vill jag ha. På tal om att få lite gott på köpet fick jag en Westvleteren abt 12 på köpet på BarleyWine i somras. Peche Mortel verkar intressant, har du provat den förut?

Andreas sa...

Hoppas Struise flaskorna är bra...har varit lite varierande kvalitet från dem = surt...

Niggze sa...

andersand: Haha ja jag kommer nog ha ganska roligt en tid framöver ;). Aa bommen och granaten kostade 180 eller 185 danska. Ska dricka Hr.Frederiksen i helgen är det tänkt :)

ws: Aaa känns grymt lyxigt med Struise Pannepot Reserva på stor flaska faktiskt då den ej görs längre. Rätt najs att få en westy på köpet faktiskt, tycker inte den är värd det dyra priset. Har inte provat Peche Mortel tidigare men den låter riktigt trevlig,och jag älskar kaffedominerade stouts/imperial stouts :)

Gyllenbock sa...

Fan vad bra ni har det, ja ni som bor nära Köpenhamn! Underbara öl du köpte!

David L sa...

Det där... kan inte ha blivit billigt direkt. Haha. Har du verkligen råd med allt detta? ;)

Niggze sa...

Vilken pessimistisk kommentar david ;) kostade cirkus 900 svenska någonting,avis ;)?

David L sa...

Haha... Nja, jag vetefan. Jag har öl så jag klarar mig, men visst skulle jag vilja ha den där Pannepoten, Black Albert och allt annat gott. Apropå surt som någon nämnde... ja Grand Reservan hade, vad jag minns. en utpräglad syrlighet, men det var inget som störde mig, utan det var endast gott. Kanske är jag konstig?

Niggze sa...

Aaa men grand reservan var lagrad på calvadosfat vilket kan förklara syrligheten. Tyckte också att den var riktigt god!

Fredrik sa...

Mycket gott ser jag!!!

/Fredrik

andersand sa...

Peche mortel är definitivt en höjdare också, len som en "barnaröv" och ytterst delikat som en...... Uhm. Fan vad jag blev sugen på en Köpenhamn trip nu, kanske får försöka klämma in det i helgen.. Ser fram emot att höra vad du tycker om din fångst.