torsdag 4 december 2008

Corsendonk Christmas Ale


Då var det tid för ytterligare ett julöl. Denna gången är det Corsendonk Christmas Ale som står redo för sin dom.
Drack förresten Kulmbacher Eisbock igår,riktigt trevlig öl faktiskt. Söt och zippig! Omdöme kommer en annan gång :) Aja hursomhelst:

Liten mysig färgglad flaska som skriker "JUL!". Ganska pajjig tycker jag ändå men det funkar. Färgen är en aningen röd/brun med ett litet fräsande skum när jag häller upp den i mitt Orval glas. Doftar lite mörka frukter samt brännt socker,annars inte för mycket. Känns lagom i munnen lite tunn kanske. Smakar väldigt kryddigt och sött med en del maltighet samt brännt socker och en del fruktighet. Nästan lite marzipan i smaken, eller är det jag som är helt ute och cyklar. Alkoholen är kanonfint integrerad.

Trevligt och väldigt lättdrucket julöl!

3.8 / 5.0

3 kommentarer:

David L sa...

Drack den förra julen och den var god. Gav den också 3.8 har jag för mig. Var kanske inget jättespeciellt men helt klart trevlig. Tror jag skippar den i år. Finns så mycket annat.

Niggze sa...

aaa jag drack den förra julen jag med,tyckte den smakade bättre den här gången :)

andersand sa...

jag känner lite tvärtom för denna, gillade den förra året men inte värst detta.. kan hända att jag köper en flaska till och provar igen dock. Har en flaska i garderoben som får stå minst till nästa jul också, intressant öl att lagra kan jag tro.