måndag 22 december 2008

Oak Aged Yeti Imperial Stout, Revisited


Drack en Oak Aged Yeti Imperial Stout igår kväll faktiskt,kommer kanske upp ett omdöme en annan gång. Värt att notera är att den landade på 4.4 i betyg men vid ungefär samma tidpunkt förra året var den 4.7. Mystiskt värre! Är det jag eller ölet som har ändrat sig, upplevde inte den lika mastig detta året som förra. Kanske bara inbillar mig...

3 kommentarer:

Fredrik K sa...

Är väl folk som menat att den skiljer sig från år till år och från flaska till flaska, men jag vet inte.

Känns som den blivit väldigt hypad på t. ex Öltorget av de som fick tag i den förra året. Upplever hursomhelst Stone Imperial Russian Stout som en mycket bättre Imperial. :)

David L sa...

Mja. Ja, den här är lite för humlad och besk. Påminner om t.ex. Rasputin och båda dessa är LÅNGT ifrån samma klass som Stones Imperial. Jag har dock en Rasputin på lagring från i somras så det blir kanske att testa en flaska om några månader igen :) Nu blir ju helhetsintrycket ändå ganska bra. Ölet ser jävligt fint ut, luktar otroligt, men smaken är långt ifrån lika bra... verkar knepigt om den flaska jag och Fredrik drack skiljde sig så mkt från de andra, men men :)

Niggze sa...

Fredrik: Nja vet inte om den är så super hypad på öltorget men lite kan jag hålla med om! Jag tyckte den var bättre förra året jag med. Men hypad, ja lite dåe!

David: Nja jag vet inte tycker faktiskt den är precis inom gränsen för beskan. Upplever den som ganska len och balanserad i munnen. Tycker Stones är betydligt mer lättdrucken och mjuk/behaglig men inte nödvändigtvis bättre, smakfråga... Inte riktigt samma stuk på dem båda. Har också en Rasputin på lagring, tyckte den var bra färsk men knappast den bästa impyn man har provat. Ska bli skojj att prova den igen om ett tag :)