torsdag 26 november 2009

Brewdog gör det igen! Hm...

Nu har Brewdog varit framme igen och försökt buzza ölvärlden än en gång. Här kan du läsa om spektaklet. Do anything for the attention! Tröttnar de aldrig eller är jag en kronisk pessimist? Suck... Nu har jag givetvis inte provat den, men alla Brewdogs andra "extrem" "exprementiella" öl har varit minst sagt ganska medemåttiga på gränsen till dassiga så förväntningarna är ganska så små om den någonsin provas.

13 kommentarer:

Baggen sa...

Haha. Det är lite Ryanair över Brewdog faktiskt. Nej, Brewdogs tåg har gått och kommer inte tillbaka. Fast Schnille & Smak lär säkert köpa och testa :-) *gissar*

chrull sa...

Jag tycker flera av deras öl är riktigt bra och har inget emot att ett bryggeri river upp lite. Nanny State och Tactical Nuclear Penguin är två öl jag gärna skulle prova men knappast förväntar mig något bra av.

Ibland är det helt okej att göra något, "bara för att man kan".

Både Tokyo* och Bashah var ju riktigt goda.

Mo sa...

Jag tycker att det blivit lite pa modet att i Sverige kritisera BrewDog! Ar det verkligen sa illa stallt eller snackar vi "vanda kappan efter vinden"-mentalitet bland ol-bloggarna?
Nu ska det i arlighetens namn sagas att jag ocksa druckit "daliga flaskor" fran detta bryggeri - men over lag tycker jag de levererar bra och roliga grejer... och da framfor allt till valdigt bra pris om man jamfor!

Daniel sa...

Hej!

@Baggen:
Det tror jag absolut att vi gör, om vi kommer över den. Nu kostar den £30 per flaska, och det finns 250 flaskor, och det enda sätt vi kommer över det är via postorder och den vägen är sedan ett tag stängd, men vi kommer försöka.

Allmänna kommentarer:
BrewDogbashing är ett fenomen vi ser i våra kommentarer. Jag tycker inte att de gör sig förtjänta av det. När jag försöker förstå varför hamnar jag oftast i två läger:

1) De är inte svenska. De försöker inte tona ner sig och verka lagom. De anses ha stulit sin attityd från Stone men levererar sämre öl så de ska bara hålla käften.

2) De är för kommersiella. Konsipirationsteoretiker säger att deras 77 Lager måste vara kontraktsbryggd för de skulle inte klara den kapaciteten själva. Därför ska de bara hålla käften. Beviset är att etiketten är tvådelad och att kolsyran är hård.

Jag tycker båda dessa tankar är ganska absurda, och jag vet inte hur väl de stämmer men det är hur jag tänker kring varför det är så inne med BrewDogbashing.

Jag själv konstaterar att det är kul att det går bra för dem och jag tycker att deras marknadsföring och gimmicks är ganska roliga, men sen är jag inte så svensk heller, det kanske är därför.

På något sätt vill jag konstatera att det inte behöver vara så allvarligt, man kan ha lite kul med öl också. Sen gillar jag när det är högt i tak, så jag tycker det är intressant att läsa kritiken mot BrewDog, men jag vill se lite substans bakom den också.

Daniel

Anonym sa...

@ daniel
Det behöver ju inte vara en konspiration mot brewdog.
Kan det vara så enkelt som att brewdog är väldigt stora i käften och att ölen sedan inte lever upp till allt deras snack?

Anonym sa...

Jag har köpt hem Punk IPA flera gånger med flera månders mellanrum och alltid blivit besviken. Nu köper jag den inte längre. Har också köpt Paradox vid flera släppr och alltid blivit besviken (t.o.m. hällt ut). Nu köper jag inte dem heller. Egentligen bryr jag mig inte så mycket, men är det inte lite lustigt att de försöker slå in redan öppna dörrar med ett språk som om de uppfunnit hjulet, när deras hjul sedan (i mina ögon) inte rullar som det ska?

Jonte sa...

Håller med anonym. Om de hade bryggt god kvalitetsöl så hade det varit lättare att svälja allt deras snack. Nu känns det bara tröttsamt.

Baggen sa...

Brewdogbashing? Hoho. Skulle de tona ner sig en aning alt producera bättre öl överlag så skulle dessa diskussioner inte uppstå. Problemet är att jag säkert provat ett tiotal öl från det bryggeriet och endast ett par av dem har varit "bra". Nej, jag vidhåller att de är en ölvärldens ryanair. Fast om ni tänker på saken så går det ju riktigt bra för ryanair :) Jag tycker det är kul att de existerar men jag kommer inte att skicka mer av min ölbudget till dem förräns jag börjar läsa lite mer positiva recensioner. Det finns så många andra bryggerier som jag hellre ger mina pengar till.

Markus sa...

Jag är inte på något vis avundsjuk på BrewDog, de får producera vilken öl de vill och det är kul att det går bra för dem. Däremot har jag som konsument all rätt att tycka att de ölen de producerar är, i största allmänhet, skräp. Punk IPA är en filtrerad IPA är okomplex, grenigt besk och trist i största allmänhet; deras Imperial Stout är blaskig och ointressant osv. Gillar du deras öl, kul för dig, men att klanka ner på mig för att jag tycker att det är ett risigt bryggeri tycker jag är fånigt.

Fredrik sa...

Jag tycker att på det stora hela är brewdog ett bra bryggeri, Tokyo är en riktig höjdare, men det är ju lite av ett gimmick bryggeri.

Jag tycker dom har en kul image men dom lever inte alltid upp till den.

andersand sa...

Jag lyfter inte ens på ögonbrynen längre o speciellt inte för "världens starkaste öl", den idéen känns ju lagom originell. Hursomhelst att påstå att "brewdog bashing" har med någon form av svensson avundsjuka att göra är bara löjligt, som "anonym" säger så kan det ju vara så enkelt att deras öl helt enkelt inte levererar för fem öre? De ölbloggare som kritiserar BrewDog här och har gjort det förut är för övrigt ölbloggare som i allmänhet, som jag har uppfattat det skriver om öl utifrån hur de smakar och är uppriktiga angående det, varför tolka det som ett "mode" att dissa BrewDog? Är det inte möjligt att de som smakar BrewDogs öl och baserar sin åsikt på deras öls smak helt enkelt har en poäng eller iaf en personlig smak som man fritt kan dela med sig av runt omkring på bloggarna? Det skrivs ju även positiva saker om goda öl och det händer oftare vågar jag påstå. Jag baserar hursomhelst fortfarande helt mina åsikter om BrewDog på smaken av deras öl och att de sen försöker ta över världen via internet, ja.. Försöka duger ju men jag tror inte det håller att sälja kass öl i längden i vilket fall som helst, i slutändan är det alltid smaken som gäller och det är där BrewDog brister. För övrigt tycker jag att tex Southern Tier suger lika hårt o levererar lika duma ensidiga och okomplexa öl, de tillsammans med massor av andra bryggerier som jag tänker "basha" allt jag orkar för ska man skriva utifrån sin egen smak o blogga om öl så ska man vara ärlig vare sig det resulterar i negativ eller positiv kritik sen om eventuella läsare eller bryggare blir sura, ja, synd om dem men en blogg är en publik dagbok, ett modernt fenomen som i grunden är och ska vara ytterst personligt, antingen det eller en reklamfabrik med förmåner..

Anonym sa...

Sedan kan det ju vara så att t ex Schnille & Smak är lite mer positiva till Brewdog då de verkar känna en av bryggarna och brewdog har t om refererat till deras blog vid tillfälle. Bara ett påpekande.

rickgordon sa...

Använder man slagord som hämtats från Stone, och samtidigt inte levererar får man räkna med kritik. Det ligger ju i sakens natur att Brewdog diskuteras, de har ju liksom bett om det själva.
Jag träffade själv bryggarna 2007 i Glasgow, och de var ena riktiga hedersknyfflar som kom med massa gratis öl till en provning där.
Jag är tillfreds med det faktum att många ölbloggare numera inte köper öl "bara för att det är dyrt".
Jag hoppas och tror att skrikölen snart självdör och att solida bryggerier med snygga eller osnygga etiketter levererar i kraft av kvalitet. Tummen upp för Tyskland för övrigt :)