fredag 9 oktober 2009

Boutiquen!


Var på Ölbutikken i onsdags för att inhandla lite godbitar. Stod o fingrade ett par minuter på både Older Viscosity samt Angels Share. Slutade med att jag inte köpte någon av dem, misstag? Kanske det. Tvungen att spara lite cash + köpa de blåa bären!

Var något minisläpp ala Nørrebro BA Special Release blablabla. 7 fatlagrade versioner av några av deras öl. Även ett par nya Mikkeller öl hade trillat in på världens bästa ölbutik? Givetvis flockades de danska ratebeerianerna som tokiga redan vid öppnings tid för att få tag i några flaskor. Yespr hade dragit med sig en growler från Barley Johns, närmare bestämmt Barley Johns Barrel-Aged Rosies Ale (Batch 3) som han bjussade friskt på till oss andra som var närvarande. Het&Fet Barleywine med en hel del mogen frukt, alkohol samt vinösa toner. Jäkligt stabil för 14% dock inget jag skulle tradea mig till en 2 liters growler av såhär med facit i hand!

Själv inhandlades ett par Cantillon Blåbær Lambik samt en flarra Cantillon Lou Pepe Framboise 2007 som alldeles nyss dykt upp igen. Förra gången den fanns tillgänglig på Ölbutikken var det 2003an. Såg alldeles nyss att Cantillon Lou Pepe Framboise 2007 var buteljerad den 15 september 2009. Lite annat random shit ala AleSmith IPA råkade också följa med i ryggsäcken hem.

Världens bästa ölbutik? Har jag ingen aning om då jag knappast har besökt alla, dock måste man bli grymt imponerad över alla sjuka Amerikanska öl Jeppe lyckas få hit Köpenhamn. Oftast är inte priserna hela absurda heller. Belgiska sortimentet är juh inte det milda heller. Imponerande!

4 kommentarer:

Alex sa...

Vad tar de för Older Viscosity och Angels Share i butiken? Hittade båda på krogen för 350 pix styck, och tyckte allt det var i överkant att lägga ut.

Niggze sa...

Alex:
122 danska kroner på ölbutikken! 350 är väll ett hyfsat pris på krogen antar jag dock ganska sjukt med tanke på mängden samt huruvida kolsyran är där eller ej.

henrik sa...

Hur pass färsk tror/vet du att Alesmith IPAn är?

Niggze sa...

Henrkik: Har faktiskt ingen aning, tror ej datum eller kod står på flarran. Kanske någon månad gammal.