lördag 29 augusti 2009

Dinosaur Jr & Firestone Walker 10 (!)


Var på konsert igår faktiskt, såg Dinosaur Jr för tredje gången. Smått fantastiskt band faktiskt... Så var det med den saken.

Firestone Walker 10 alltså. När bestämmer man sig för att dricka en sådan ovanlig/eftertraktad öl? Jooo det gör man idag givetvis! :) Är en aning nervös när jag pillar bort det guldiga grejset vid kapsylen. En ångesttanke slår mig! " Ska jag verkligen öppna den eller inte? " Några sekunder av ångest uppstår innan jag bestämmer mig. Klart jag ska!

Färgen är väldigt mörk på gränsen till svart faktisk. Lite småbruna toner finns dock där, den hade inte passerat ficklamps provet. Inte den vackraste ölen precis men fortfarande okej.

Doften är bland det absolut trevligaste jag vart med om någonsin. Grandiosa toner av ek och karamell dominerar samt en överliggande vanilj ton gör det här till ett kalas som jag sällan skådat. But wait, theres more! Massvis med mogen mörk frukt och söta toner. En skön malt doft avrundar det hela alldeles utmärkt.

Smaken är så sjuuuuukt subtil och underbar. En rejäl dos av vanilj och karamell dominerar men samtidigt känner man av toner av mörk frukt/torkad frukt, bourbon samt en aning choklad. Ekfatslagringen rundar av smakerna på ett alldeles utmärkt sätt och levererar en mjuk avslutning med ett litet men inte överväldigande alkoholbett.

Det låter negativt att säga att den doftade bättre än vad den smakade men det är faktiskt sant, även fall det var hårfint. Hursomhelst en alldeles fantastisk öl som jag är väldigt nöjd över att ha provat. Snacka om att åldras väl! Uppmuntrar alla som ej har provat denna fantastiska öl att råna,plundra,sno,stjäla,köpa eller byta till er den för det är en väldigt speciell men ack så fantastisk upplevelse.

Firestone Walker 10 levererade samt levde upp till hypen. Tack och lov för det! WOW!

4.6 / 5.0

3 kommentarer:

Baggen sa...

Damn. Nu ser jag ännu mer fram emot att testa min 11:a och 12:a.

andersand sa...

Låter som att det gick att dricka :) Beskrivningen låter grymt lockande.

Niggze sa...

Den var helt klart drickbar :)