måndag 27 juli 2009

Varför måste söndagar vara så jobbiga?!


Från vänster:

Bells Expedition Stout 06 4.2 / 5.0
Bells Expedition Stout 08 4.0 / 5.0
Dogfish Head World Wide Stout 08? 3.8 / 5.0
De Cam Oude Kriek 3.9 / 5.0
Lost Abbey Veritas 003 4.4 / 5.0
De Cam Oude Lambiek 4.0 / 5.0
3 Fonteinen Schaerbeekse Kriek 4.1 / 5.0
Hair of the Dog Fred from the Wood 4.0 / 5.0
New Glarus Unplugged Iced Barley Wine 3.5 / 5.0
Lagunitas A Little Sumpin’ Sumpin’ Ale 3.7 / 5.0


Spontana reaktioner:

* Bells Expedition Stout 06 var en sjukligt grym zipper, 08an betydligt humligare och inte lika komplex.

* Lost Abbey Veritas 003 skjöts upp som ett pistolskott i taket redan innan korken rördes. Hade knappt hunnit skruva av "cagen" innan korken bara sköts iväg! Hjärtat stannade för 2 sekunder innan jag han stoppa fontänen. Lämnade dock efter sig ett par stänk i taket! Ölet i sig var inte alls speciellt kolsyrat, märkligt nog. Otroligt bra var det dock. Väldigt len och fin med en skön syrlighet och trevliga toner av körsbär, karamell samt en del funk. Otroligt bra balanserad och väldigt svår att inte dricka upp på tok för snabbt!

* Hair of the Dog Fred from the Wood var lite som en nedtonad, mer clean version av den vanliga Fred. Söt och karamellig med en skön subtil ekig ton i bakgrunden. Ganska kryddig samt bitter avslutning med en liten men ack så skön brännande alkohol ton.

* 3 Fonteinen Schaerbeekse Kriek var en trevlig bekantskap. Ganska så ostig lite saltig arom med en del körsbär. Bra balans i syran och skönt tryck i körsbären avslutades med en lyxig torr känsla.

* Dogfish Head World Wide Stout kan nog bli grym om man lagrar den ett tag. Aning het (otippat?!) nu.

* Övriga öl var riktigt bra, förutom kanske New Glarus Unplugged Iced Barley Wine som enbart var helt okej.

* Det var en väldigt trevlig provning, tack Anders x2 !

* Bloggen lär uppdateras lite oftare nu då jag skakat av mig en förkylning som varade i över en månad. Äntligen dags att börja dricka lite goda drycker igen!

5 kommentarer:

andersand sa...

Tyckte fram tills igår att det var jävligt gött att ha så pass "högt till taket" men har nu lite ångest över hur jag ska ta mig upp och slicka i mig de där dropparna Veritas ;) Jävligt goda grejer igår, gick och sniffade i flaskorna när jag vaknade i morse.

Gyllenbock sa...

Vilka jädrans öl ni skånepågar dricker mest hela tiden! :)

Niggze sa...

Anders: Haha, får hyra en stege eller något ;) det hade lätt varit värt det! Sniffade i Veritas flaskan en hel del gånger idag, sjuklig abstinens. Måste prova den igen!

Gyllenbock: Japp det blir en del sjuka öl här nere i Skåne minsann. Vi gåsapågar trollar fram magiska flaskor mest hela tiden ;)

Fredrik sa...

Sjukt bra grejer ni testade, vi måste snack ihop oss någon dag om något gemensamt trade Niklas.

ricke sa...

Mycket imponerande grejer det där. Ganska fascinerande att jag spenderade helgen med att försöka fixa lite Lost Abbeygrejer för egen del medan det tydligen hinkades Veritas ett par hundra meter bort ;)