tisdag 2 juni 2009

Bios Kriek & Lite Funderingar


Såg 2 flaskor av Bios Kriek ståendes på Hansacompagniets Systembolag för ett litet tag sedan och bestämmde mig för att slå till. 20lappen per styck känndes okej med tanke på att jag ej provat den tidigare.

Bios Kriek är som kanske några vet en Kriekenbier. Det är en blandning av två tredjedelar två-årig lambik och en tredjedel två-årig oud bruin. Trixigt!

Skön rubinröd färg i glaset faktiskt. Ser väldigt läskande och gott ut.

Doftar ganska sött med en hel del körsbär. Lite jordgubbar,mandlar samt plommon blandar sig också med i leken. Nästan lite godisaktig doft.

Bra blandning på sötman och syrligheten i smaken även fall sötman är precis på gränsen. Mycket körsbär, fruktiga samt syrliga toner. Lite citrus toner också. Väldigt godisaktigt vilket jag kan tänka mig att många klagar på, men inte jag.

Frisk och läskande! Passar utmärkt som fördrink eller aperitif nu såhär framåt sommarquisten!

3.6 / 5.0


Var förresten på min lokala pub häromdagen. När tristessen började infinna sig vid bordet jag satt vid var jag tvungen att babbla lite med bartendern angående deras priser osv. ( Samt gnälla på varför dem inte har Titan IPA och Gonzo Imperial Porter för 48 spänn längre!). Brukar nämligen rent generellt ha sjukligt billiga priser på diverse öl. Bäst att inte klaga då!

Fann det ganska märkligt att de t.ex bara tar 120 kronor för en bomber av Rogues Shakespeare Stout. Borde den inte kosta typ det dubbla på krogen? Dyker juh upp två Rogue öl nu mitt i månaden och båda kostar typ 70 kronor för en bomber. Känns rätt billigt eller snarare jävligt billigt då med 120 kronor på krogen eller vad tycker ni? Har någon sett den någon annanstans och vad kostade den isåfall?

10 kommentarer:

ricke sa...

Tröls här i Malmö har Shakespeare Stout. Kommer dock inte ihåg exakt vad de tar för den, man jag har för mig att det är kring 160 kr.

För övrigt, är det inte Bios Kriek du druckit, som det står i rubriken. I texten står det Boon kriek.

ricke sa...

för övrigt låter det som väldigt bra priser på stället du nämner. Måste vara rätt gött att ha det i närheten.

Niggze sa...

ricke: Jo det är Bios kriek jag har druckit, bara råkat skriva fel i texten. Ändrat nu, tack för påminnelsen! Aaaa man kan inte klaga på priserna.

Niggze sa...

Som en parentes så finns inte Boon Kriek på sådana flaskor... Jag vet vad det är jag dricker ricke ;)

ricke sa...

Det har jag inga som helst misstankar om att du inte gör ;) Misstänkte att det bara blivit fel i texten

Niggze sa...

Haha no problems, schysst att du sa till dock. Var lite förvirrande där ett tag kan jag tänka mig.

Patrik sa...

Det är nog så att de mindre pubarna är lite billigare än de stora i stan. Märkte det på tipsrundan i lördags. "På Besök" vid möllan tar 120kr för en "weasel" medans Bishops tar 280kr. Lite skillnad..

Köpte också sån Bios Kriek, riktigt äcklig tyckte jag + att den hade gått ut!

Niggze sa...

Patrik: Sen när har det skadat att sådan bira har gått ut :)?

David L sa...

120 kr för en Weasel? Är ju bara 20 kr mer än vad det kostar om man privatimporterar via bolaget, och också ungefär vad den kostar på Ölbutikken?!

Patrik sa...

Brukar inte bry mig om bästföredatum men eftersom jag inte gillade denna så skyller jag på att den var gammal! =)