tisdag 24 mars 2009

Indien?


Hyllning till Indien? Jajjamensan, Oppigårds Indian Tribute!

Utsed till Sveriges bästa mikrobryggda öl 2008 om jag ej minns fel. Första batchen var på 5.5 %, andra batchen på 6.6 %. Den andra batchen ska bara ha varit på fat fast min flaska var 6.6% den också, märkligt. Har hört från diverse andra bloggare att det här ska vara bra grejer så det var äntligen dags att prova! Kladdade ner några snabba anteckningar:

Ser rätt trevlig ut i glaset lite grumlig orange/koppar färg. Doftar väldigt inbjudande av mycket grapefrukt,tropiska frukter samt en del bitter humle. Nästan lite blommig doft. Lite karamell toner finns där någonstans också. Lovande värre!

Smaken är fylld med grapefrukt,tropiska frukter samt humle. Some piney notes can be found aswell för öva på min Ratebeer recension. En del karamellmalt balanserar upp det hela. Ganska torr och bitter avslutning. En väldigt bra svensk öl att rekomendera för alla svenska "Hopheads"! Nästan lite humlejuiceaktig.

Den klart bästa IPAn har jag provat från Sverige faktiskt. Ruskigt tråkigt att Systemet inte tar in den här då vi verkligen behöver en såhär pass bra humlig SVENSK IPA på över 6% i det ordinarie sortimentet! Eller för den delen lite mer experimentiella öl från vårt kära hemland överhuvudtaget. Systembolaget, var lite mer äventyrliga tack!

3.9 / 5.0

6 kommentarer:

dempa sa...

Jag tycker den är fantastisk.
Hade verkligen varit något att ha på bolaget. Sveriges bästa IPA på flaska, iaf så länge High Five hålles utanför flasksortimentet..

David L sa...

Den här vill man prova. Verkar grymt god. Frågan är om den slår High Five! dock... den flaska jag drack i somras var fantastisk. Så visst finns den på flaska?! Eller har Dugges inte buteljerat den på länge kanske pga. alla infektionsproblem?

Niggze sa...

Dempa&David L: Japp den är riktigt bra faktiskt. Sjukt skojj med en såpass god Svensk IPA!

dempa sa...

David L: Tydligen är det själva buteljeringsfasen som varit problemet med infektioner och dylikt - faten har det aldrig varit några problem med. Det är tydligen inte fixat än heller så vi får avvakta innan vi kan dricka Dugges på flaska igen..

Fredrik sa...

Indian Tribute är fantastiskt god.

Blir riktigt sugen på att testa den igen när man läser om den.

MUMMA

Gyllenbock sa...

Åh, ja den är satans god! Drack den senast på Stockholm Beer Festival, dvs alldeles för länge sedan.