måndag 16 februari 2009

Sierra Nevada Harvest


Fresh? Indeed. Sierra Nevada Harvest!

Guldig/koppar färgad. Aningen mörk. Doftar väldigt trevligt av söt karamell men med en hel del bittra toner av citrus,grapefrukt samt mycket frisk humle.

Smaken är ganska snarlik med en hel del humle samt karamell. Trevliga blommiga toner kan också hittas i bakgrunden. Kletig och karamellig smak är också med i gamet. Väldigt frisk och fräsch känsla i munnen vilket är ett stort plus. Överraskande bra hinkabilitet för att vara en IPA. Tror folk i största allmänhet kommer gilla denna mer än Celebration och Anniversary som lanserats tidigare. Ganska billigt pris också för en sådan stor amerikanare. Inhandlar nog 1-2 flarror till. Stabil!

Överlåter en längre och mer utförlig recension till någon annan ölbloggare då jag inte har motivationen riktigt att skriva mycket mer idag.

3.9 / 5.0

2 kommentarer:

Markus sa...

Tycker också att Harvest var riktigt bra. Föredrar nog den framför Celebration utan att riktigt kunna sätta fingret på varför.

/Markus

Fredrik sa...

Det skulle vara roligt att prova hela "harvest" serien mot varandra, jag tror det finns 2 till som heter southern hemisphere och chico estate, jag kan ha fel på namnen, men en sådan provning hade inte varit fel.

Dock pratade jag med en säljare från Wicked Wine idag och dom finns inte i sortimentet, men man kan ju alltid hoppas att dom kommer in.