måndag 12 januari 2009

Pannepot Reserva


Tänkte dra iväg en gigantisk skön recension på den här men kom på att "Andersand" redan gjort något liknande. Drar iväg en länk till hans recension då den beskriver ölet väldigt bra men tänker skriva några ord jag också!

Inhandlade den här 75cl buteljen på Ölbutikken givetvis. Blir nog några fler flarror efter det här... Dags för Struise Pannepot Reserva!

Doftar fantastiskt av vanilj,kryddor,frukt,äpple,päron,marzipan samt en del fudge/karamell. Väldigt behaglig arom och nästan på den trevligaste doft jag nästan fått av en öl. Vilken är er bästa doft oavsett stil?

Smaken är fylld med frukt likt aromen. Massvis med marzipan,caramel,fudge samt en del cognacs toner med en värmande avslutning även. Otroligt len och lättdrucken. Lagom med kolsyra samt känslan i munnen är helt underbar. Snäppet bättre än vanliga Pannepot dvs ett fantastiskt öl!

4.7 / 5.0

5 kommentarer:

andersand sa...

Grattis till dig för att du äntligen öppnade flaskan! skitgott verkligen ja. Jag hade bara råd till en flaska till vid mitt senaste Köpenhamn besök och den flaskan står i källaren och stirrar på mig varje dag.. ska försöka hålla mig från att dricka upp den dock..

David L sa...

Den här är man ju sugen på! Liksom den vanliga Pannepoten... godare än Grand Reservan alltså? Verkar vara fler som tycker det, så...

Trevligaste doft är svårt. Möjligtvis någon imperial och då ligger nog Kaggen! bra till med massor av choklad, fudge, vanilj och andra trevligheter. Sedan finns ju vissa underbart humledoftande grejer, t.ex. Nögne Ö IPA och överraskande nog Närke cAmarillo på fat. Sedan doftar ju alltid överdrivna IS jäkligt mkt och trevligt, t.ex. Dark Horizon. Måste även säga att jag älskar doften i "Haandbryggeriet Norwegian Wood". Riktigt grym och rökig doft med bränt trä, enbär (eller bär... men det är ju enbär i, hm, men det jag känner är "någon bärighet") och något tall/gran/enbarrigt. Ruskigt grym doft var det i alla fall... ett öl som kan rekommenderas om man vill prova något annorlunda och ganska konstigt.

Victor sa...

Gillar vad du druckit (och recenserat här) sedan nyår - mycket gott att välja mellan indeed. Pannepot Reserva verkar verkligen vara galenskap!

Själv tycker jag att doften är otroligt viktig och rätt ofta fastnar jag mer för doften än för smaken.

Måste fan försöka ta mig söderut snart... ni skåningar kommer driva oss andra till vansinne I tell you!

Fredrik sa...

Hej Niklas provningarna är i januari bara så det inte blev något missförstånd.

18 & 25 /1

mvh Fredrik

Alex sa...

Jag håller med dig när det gäller doften. Pannepot grand reserva 2005, som jag drack för ett par veckor sedan, hade den mest underbara doft jag någonsin varit med om (tror jag).