lördag 13 december 2008

Péché Mortel


Öppnar mitt andra öl från bryggeriet Dieu Du Ciel i Péché Mortel. Direkt flaskan öppnas sprider sig en underbar doft av kaffe och rostad malt i rummet. This is gonna be a treat tänker jag :)...

Häller upp ölen i mitt snifter glas, doftar väldigt trevligt med mycket kaffe samt lite mörk choklad och en liten hint av vanilj nånstans långt borta. Väldigt lovande. Ölet glider in i min mun och jag känner omedelbart hur fylligt och lent detta är! Smaken är underbar,massvis med kaffe,choklad,torkad frukt samt en mjuk och len smak av vanilj. Väldigt mjuk och rakt på sak i smaken.Otroligt balanserad!
En av de bättre ölen jag druckit på senare tid. Ja egentligen någonsin faktiskt. Betyget blir förkrossande 4.7 / 5.0. Delvis för att jag älskar kaffestouts men den här var juh fantastisk oavsett. Fast rekommenderar den här framför allt till folk som gillar kaffe eller kaffedominerande stouts för kaffet är väldigt påtagligt i den här! :)

8 kommentarer:

David L sa...

Låter riktigt bra! :) Får hoppas att det är öl man får möjlighet att prova någon dag.

Niggze sa...

Tycker jag absolut du borde david =)

Fredrik K sa...

Såg redigt intressant ut. :) Synd att alla ölnördar bor så långt från varandra :S Vore helt klart värt att ta en tripp till Ölbutikken om man bodde mer i den södra delen av Sverige..

Niggze sa...

Fredrik: Aa det är en aning tråkigt,annars hade man kunnat sammla ihop ett gäng och dra iväg till kobenhavn på en treflig ölkwell =)

andersand sa...

Det är en riktigt grym imperial stout ja, otroligt len. Var ett bra tag sedan jag drack den sist, måste köpa en flaska vid nästa Köpenhamn besök.. Jag vill prova deras "vanliga" haha, stout på 6,5% "Aphrodisiaque" men den hittar man inte i Köpenhamn..

Niggze sa...

andersand: jihad att man hade velat prova deras Aphrodisiaque den ska juh vara sinnesjukt god! Ska nog köpa 1-2 peche mortel nu i veckan,ska över te köpenhamn tisdag-onsdag.

Victor sa...

Så skall det se ut! Förlåtit Dieu du Ciel! för Solstice d´hiver? Jag undrar om det går att hålla sig från att testa dödssynden i nästa vecka efter det här...

Alex sa...

Hittade den på Nya Tröls när jag var nere i Skåneland över jul och nyår. Och gud vad jag jag var efteråt, när jag efter mycket velande slagit till på just denna. Ska absolut drickas flera gånger till!