fredag 19 februari 2010

Pliny The Younger


Dricker just nu, recension kommer! Wow hittils :) Humle någon?

Bästa DIPA jag har druckit? Svaret kommer om en stund. Nu efter ha sugit ner typ 1 liter under kvällen så känns det som jag har fått ett någorlunda grepp om ölet.

Ganska så ljusorange färg med ett rätt så mustigt och fett vitt skum. Ser sinnesjukt inbjudande ut!

Doftar väldigt citrusfriskt med en hel del sötma också faktiskt. Mycket tropiska frukter ala ananas samt mango och en hel del humle med talliga/barriga toner men kanske framförallt grapefrukt. En sjukt behaglig färskhetskänsla kan också kännas av. Detta bådar gott!

Ganska söt smak till börja med. Mycket tropiska frukter så fort man får in skiten i munnen. Kladdig och humlig så det förslår. Mycket persika, ananas samt mango! Väldigt tallig och bitter eftersmak som lägger sig som en matta i munnen. Ganska så ren och karamellbaserad maltbas som funkar helt okej. Lite värmande alkohol i avslutningen men inget som stör. Väldigt balanserad för sin styrka samt ganska så "smooth" också vilket är aningen överraskande. Inte särskilt komplex utan snarare en rak höger i fejan. GOTT! Godaste DIPA jag har druckit? Nja.

4.3 / 5.0

5 kommentarer:

Manker sa...

Bråkigt inlägg, nu blev man ju ännu törstigare. och då har man ändå njutit i sig en Sierra Nevada Harvest.. men får hoppas den smakar :p

dempa sa...

2 liter för dig själv? Kom igen nu, skicka lite till Göteborg och en Liverpoolsupporter ;)

Niggze sa...

Dempa:

Hade gärna bjussat en del till en Liverpool supporter :) Ska dela resten imorgon med en wän dock, men 1 liter ska nog kunna sugas ner ikväll :)

Fredrik sa...

God öl! Men jag föredrar den äldre varje dag i veckan (inte för att jag dricker den så ofta).

Niggze sa...

Fredrik:

Tror jag föredrar Elder jag med faktiskt. Tror.