fredag 10 juli 2009

Barley Johns The Dark Knight (Returns)


Bloggen har inte uppdaterats så flitigt på senare pga alla möjliga olika ting. Men nu är jag tillbaks och kanske med ett BANG dessutom?!

Barley Johns The Dark Knight (Returns) är världen högst rankade Imperial Porter. Den bryggs av den lilla bryggpuben Barley Johns som är belägen i New Brighton, Minnesota. Jag fick tag i den här godbiten via en trade givetvis. Nåja, nu till biran!

Ser väldigt oljig och fet ut när jag häller den varsamt ur den gigantiska growlern. Omedelbart efter growlern öppnades spreds en härlig doft av bourbon, choklad samt lite alkohol i hela rummet. Väl i glaset var det mer av detsamma med en hel del vanilj, ekiga/träiga toner samt en slags söt toffee doft. En aning karamell ville också blanda sig i leken.

Smaken bjuder bland annat på godsaker som vanilj,choklad,kaffee samt rostad malt. Torkad frukt eller närmare bestämmt plommon tycker jag mig också finna i smaken. Avslutar väldigt bourbonsött med en bastant men skön alcoholsting på tungan. Ganska tunn känsla för att vara så stark men ack så len och fin i övrigt!

På det stora hela en riktigt grym öl som lever upp till hypen! Varning för alla som inte diggar bourbon aktiga öl då detta är sannerligen ett praktexempel på den typen. Tror och hoppas den här godbiten kommer uppskattas på Ölbloggsträffen som äger rum imorgon där jag även har en liten historia om traden/ölet i sig som är ganska, ja vad ska man säga intressant kanske?!

4.4 / 5.0

4 kommentarer:

Weine sa...

Vad nu då….sitter du där och dricker upp ölen som ska vara med på provningen imorgon?

Niggze sa...

Haha men Weine då! Vi skall bara ha 1 liter till provningen, då growlern är på 2 liter samt min så känns det fullt lagligt att ta ett litet smakprov :)

Weine sa...

Ok, nu känns det bättre ;)

2 liter! Tur då att du får hjälp med pjäsen. Verkar förövrigt vara ett mycket intressant öl även om jag ibland kan uppleva att det kan bli för mycket bourbon/whisky/whiskey i vissa fatlagrade öl.

andersand sa...

Känner jag Niklas rätt så klämde han 50cl som nattfösare igår och tar nu ännu en halvliter till frukost :D

Ska bli grymt spännande att prova!