onsdag 15 april 2009

Fisk och öl


Drog över en runda till vårt kära grannland Danmark tidigare idag, närmare bestämt Köpenhamn och slutmålet var Fish-n-Beer!

Hyfsat blåsigt men ganska varmt var det nere i kära Höllviken idag, väl framme Köpenhamn blåste det knappt ett dugg och plötsligt känndes jackan jag hade på mig sinnesjukt överflödig. Visste att vandringen dit skulle ta ett tag men det var juh stört mycket längre än vad jag inbillade mig. Snabbkikade på Ratebeer ungefär var stället låg och tänkte " Okej, lite längre än när man går te Christiania och Loppen för att kolla någon bra konsert. Det kan jag väll stå ut med!" Svaret blev: Barely! Var juh långt som fan att gå rent ut sagt! Efter en sjukligt lång raka på Amagerbrogade var jag äntligen framme, svettig och smått andfådd men sugen på att inhandla lite finfin Öl!

Första man möts av när man öppnar dörren är en modell liten asiatisk kvinna med ett stort leende som säger "Hallo!" Trevligt bemötande tänker jag och säger kvickt hej tillbaka och förklarar att jag gått en lång väg för att komma hit och spana in vad stället har att erbjuda. Vad roligt säger kvinnan med en uppriktig trevlig röst! Nåja let's get down to business!

Såg en hylla med Amerikanske Bombers och kilade fortare än kvickt dit. Till min lättnad stod där en Three Floyds Behemoth Barleywine där samt en AleSmith IPA som jag snodde åt mig fort som attans. Frågade försynt den lilla asiatiska kvinnan om det var de sista flaskorna av dem 2 ölen varpå hon svarade: "Ja, där hade du tur minsann!" Snabbt konstaterade jag att det var sjukligt gött att sno åt sig dem sista flaskorna, egoistiskt men sant. Inhandlade en del annat godis också:

Från vänster:

Ølfabrikken Porter 1 st

Råkade i min förvirring köpa två Aventinus, var bara meningen att jag skulle ha en. Fråga mig inte hur det gick till.

När jag ivrigt pillade ner ölen i min väska samt en påse kommer damen fram och säger till mig:

"Jag ser att du gillar IPAs då du har köpt flera stycken, tänkte jag kunde bjuda på den här på köpet!" Flaskan i fråga är en Mikkeller Stateside India Pale Ale som jag faktiskt aldrig har provat tidigare. Damen säger hur bra den är och jag blir smått generad och glad på samma gång. Väldigt schysst att få den på köpet. Efter det önskar jag damen en trevlig dag och hon säger detsamma och hoppas att jag ska njuta av ölen. Med ett stort leende tog jag buss 5a tillbaka till Hovedbangården, där jag snabbt sprang över till Irma och inhandlade Limfjords Porter och Ølfabrikken Porter för det magra priset 20 danska sammanlagt.

Kan kallt konstatera att Fish-n-Beer var ett riktigt trevligt ställe med en riktigt bra service! Bra öppnings tider och ganska brett sortiment är också ett stort plus. Priserna var det inget fel på eller vad sägs om 29 spänn för Nögnes produkter samt 70 nånting för alla bombers utom Behemoth?! Helt klart ett ställe värt att besöka!

17 kommentarer:

Markus sa...

Det var mycket trevlig öl du fick tag på. Har själv aldrig satt min fot i Fish n Beer men det verkar ju vara värt ett besök någon gång framöver.

David L sa...

Låter riktigt schysst. 29 spänn för Nögnes öl är verkligen billigt (även om det väl är danska kr)... riktigt goda är dem dessutom. Aventinus är ju även dem mycket god... i övrigt har jag givetvis inte provat någon av de där ölen du köpte.

andersand sa...

Grym bunke där, BORIS är helmumsig och du är "in for a treat" vad gäller Behemoth.

Jäkligt schysst dam ja och rätt grymt att hon bjuder på öl som annars brukar kosta några spänn.

Niggze sa...

Markus: Sätt din fot där, trevlig butik!

David L: Aa danska kronor men ändå billigt värre!

Andersand: Mja tyckte jag fick ihop en hyfsad bunke öl faktiskt. Håller med om att BORIS är riktigt bra. Ser framemot att suga ner Behemoth! Köpte du ingen Alesmith IPA när du var där?

Niggze sa...

Och ja, sjukt trevlig dam som bjussade på bra öl dessutom!

andersand sa...

Nää jag fick hålla ner kostnaden och drack några Alesmith IPA när den landade på ölbutikken, tillräckligt många för att kunna hoppa över det utan att det sved i hjärtat sen var jag lite skeptisk till fräsheten också, är de ifrån samma omgång så har de lite tid på nacken nu ju. Sen beror det såklart till stor del på om de har stått svalt och mörkt etc, får hoppas din flaska är fräsh hursomhelst.

Jag är lite trött på dansk-importerade amerikanare i allmänhet nuförtiden också, har åkt på rätt många sletna IPA och dubbel IPA, kanske är lite bortskämd efter USA besöket..

Niggze sa...

Jag drack 3 Alesmith IPA när den fanns på ölbutikken, goda värre. Får hoppas att den här flarren inte är från samma omgång men tror dem är goda ändå. Tror faktiskt att det inte är från samma omgång då fish and beer inte har haft Alesmith IPA tidigare vad jag vet iallafall. Känner en snubbe som var på fisköl för 2 månader sedan och då fanns den iallafall inte där... Hursomhelst, hoppas på det bästa!

Kan förstå att du är lite trött på just den stilen efter USA besöket, vem hade inte varit det?

dempa sa...

Hehe, verkar som att flera rusat över till Fish'n'Beer lagom innan jag och Weine hinner dit, grr! ;)

Som tur är har de FÖRHOPPNINGSVIS hörsammat min request om att stoppa undan några flaskor AleSmith IPA och Behemoth så att även jag och Weine får något gott med oss hem..

Niggze sa...

Dempa: Aaa får hoppas att dom har lagt undan ett par. Hon sa iochförsig till mig att dem var slut nu efter jag tagit de 2 sista så jag vet inte.

Weine sa...

Fråga: Fanns det mycket av Boris?

Niggze sa...

Svar: Vad jag kunde se, 4-5 stycken kvar typ.

David L sa...

Förresten, vad kostade Aventinus? Om de hade bra priser borde den ju varit ganska billig, har fått för mig den är riktigt billig i Tyskland.

Niggze sa...

David L: Den kostade 30 någonting om jag inte minns fel, prick 30 kan det ha varit!

David L sa...

Okok, ja då var det inget superbra pris då, men ändå helt ok för ett så bra öl. Skulle vilja testa en flaska, var över ett år sedan nu... förbannat att det blev kollikrav :/

andersand sa...

Du har fått mitt mail Niklas? bäst att kolla så att du är med på noterna, mailade din profiladress..

Niggze sa...

Andersand: Japp jag har fått mailet samt svarat på det också. :)

Johan-5,0.TV sa...

David L. Fråga på ditt lokala bolag om dom inte kan ta hem en låda Aventinus och ha på lagret. Det gör mitt bolag om man ber lite snällt och man pratar med "rätt" person. Mitt nästa förslag att ta hem är just Aventinus, för jag är sugen på den. Så kan man ju glida ner och plocka några flaskor lite då och då.