fredag 27 mars 2009

Fredag,Bishops,Huvudvärk!


Var inne en sväng inom Bishops Arms tidigare ikväll (nyss hemkommen). Var en slags minimässa med svensk mikrobryggeri öl. Kopierat från Bishops hemsida:

Minimässa med Sveriges ölelite! vi får besök av Dugges, ,Nynäshamns, Ocean,Oppigårds....Ett provning paket erbjuds med 5 olika sorter. köpes i baren. Från 16:00.

Drack en Dugges Bollox IPA samt en Kosacken Imperial Stout. Båda två var rätt trevliga, kommer nog upp lite mer utförliga omdömen vid ett annat tillfälle. Klockan 18.00 var det dags för provning. Då jag varken hade pengar till det eller lust då en sjukligt jobbig huvudvärk/feber infann sig sisådär en kvart innan det var dags + en myskväll med flickvännen hägrandes blev det ett enkelt val att kila iväg till bussen och åka hem för den här gången.

Stötte på Patrik som kommenterat min blogg någon gång sådär. Skojj att träffas! Småpladdrade lite om vad som hade druckits under kvällen och så. Intressant att du gillade Warrior Single Hop mer än Simcoe Single Hop faktiskt, tillhör inte till vanligheterna bland dem jag vet som har provat båda. Är du sugen på att ta ett par goda öl på "Shakespeare" en dag så är jag helt klart på!

Sa även morsning korsning till Andersand, Fredrik: Malt Humle Jäst & Vatten , Markus: Bröderna Lindströms Ölkällare. Trevligt värre! Vi får dra ihop en skön provning inom en snar framtid eller vad säger ni? :) Hoppas Bishopsprovningen var bra & Ni får skriva om vilka öl som provades!

8 kommentarer:

Stouter sa...

ooh, jag var ju också där, sa hej till Fredrik men såg inte dig, då hade jag nog introducerat mig själv :)

Niggze sa...

Jasså där ser man, lite trist. Får hälsa på varann nästa gång! Drack du något trevligt?

Stouter sa...

Det blev en Baronen Barley Wine som jag älskade, och en Mikkeller Monks Elixir som jag blev lite småbesviken på. Fick även smakat en (som alltid) underbart Nynäshamns DIPA, Dugges Bollox och "Honungs-Portern" som jag antar var Oceans? En väninna till mig som köpte den, och griffeltavlan gav ingen klarhet :)

Markus sa...

Var trevligt att träffas även om det bara var en kort stund. Trodde du skulle med på provningen så jag hann aldrig säga hejdå.

Vore kul med en provning här framöver. Vi får hålla kontakt och se om vi kan styra upp något här framöver.

andersand sa...

Ja det var kul att träffas, synd att du inte hängde med på provningen. En söderprovning känns som ett måste i den närmare framtiden.

Fredrik sa...

Jag provade igenom caskölen Nynäs dipa & sotholmen, ocean honey porter, Ridgeway ipa.

Sedan blev det Dugges 100, Oppigårds singel hop & indian tribute, Närke (p)åsköl, på provningen blev det bla Hantverksbryggeriet barleywine och imp stout, oat goop från mikkeller och ocean strong porter.

Shaun från Nörrebro hade med sig en fatlagrad Seven imperial stout som var riktigt bra.

Och ja en syd provning hade inte varit dumt! förslag på datum någon?

/Fredrik

ricke sa...

jag är lätt på på en sydprovning, om jag får hänga på fast jag inte varit en del av ölbloggosfären så länge.

Patrik sa...

Jag är sugen på att åka till shakespears nån dag. Jobbigt med 2 bussbyten på den korta vägen bara. Annars får vi ses på bishops nån dag också. Och så får man väl skaffa sig en blogg så man kan vara med på nån "sydträff"