lördag 24 januari 2009

Rodenbach Vin de Céréale


En Imperial Flemish Red kan det vara något? Dags för Rodenbach Vin de Céréale !

Knäpper upp vinkorken väldigt smärtfritt och bra. Sakta häller jag i ölet i mitt Gulden Draak glas. Det första jag slås av är att färgen är närmaste gyllene guldig/röd. Väldigt udda färg men helt fantastiskt vacker! Ingen tillstymmelse till minsta lilla skum uppstår. Sällan sett ett vackrare öl i glaset!

När väl sisidär halva flaskan är upphälld doftar jag på den här pärlan! Doftar som en pumpad Rodenbach Grand Cru fast med mer citrus,vitt vin samt en hel del ekighet. Lyxig doft som fan!

Ölet glider likt en varm kniv genom smör in i munnen. Slås först av en hel del ekighet,citrus samt massvis med gröna äpplen. En surhet/syrlighet uppstår ganska fort men balanseras fantastisk av den lilla sötman som kommer strax efter. Lite korn och nästan lite mandel kan också hittas i smaken. Känns som en fin champagne alternativt en fincider i munnen. Absolut inget spår av alkoholen och inte bränner ölen speciellt mycket i halsen efteråt. Märklig men ack så fantastisk blandning av citrus och lite konstiga korn toner i smaken ger mig ett leende bredare och sliskigare än Carl Jans. Rodenbach har gjort det igen tänker jag! Har ni inte provat detta öl åk,cykla,spring eller simma över till Köpenhamn och till Ölbutikken och införskaffa en flaska eller två! Tre ord: Jag är lyrisk!

Finns inte mycket annars att tilläga. Får knappt fram ord. WOOOOOOOOOOOOOW!

4.8 / 5.0

1 kommentar:

Victor sa...

Wow! Ser verkligen fantastiskt gott ut. Låter inte så dumt heller för den delen. Kan tänkte mig en flaska eller två tack! Efter denna recension och den tidigare av Grand Cru:n ser vi nu fram emot en recension av Alexander Rodenbach, så det är bara att sticka ut och jaga! =)